PRODUKTU LĪNIJAS

Floriol rafinēta pirmā spieduma rapšu eļļa

Floriol rafinēta pirmā spieduma rapšu eļļa 1l

Floriol rafinēta pirmā spieduma rapšu eļļa 1l

Floriol rafinēta pirmā spieduma rapšu eļļa 2l

Floriol rafinēta pirmā spieduma rapšu eļļa 2l

Floriol rafinētā pirmā spieduma rapšu eļļa

100% rafinēta pirmā spieduma rapšu eļļa

Lietošana

Piemērota cepšanai, fritēšanai, sautēšanai, kā arī piemērota kā piedeva salātiem.  Karstumizturība ir viena no rapšu eļļas raksturojošām īpašībām, tā lieliski piemērota cepšanai augstās temperatūrās – līdz pat 230°C un tā nodrošina nemainīgi labu garšas un aromāta noturību (nav nepatīkama pēcgarša cepšanas rezultātā).

 

Īpašības

  • Organismam nepieciešamo E un K vitamīnu avots.
  • Augsts mononepiesātināto un polinepiesātināto tauku saturs.
  • Nesatur konservantus.
  • Rapšu eļļa ir ne tikai bagātīga ar polinepiesātinātajām taukskābēm Omega 6 un Omega 3, bet arī ir optimālajās daudzuma attiecībās – 2:1, kas ir nepieciešamais taukskābju daudzums Vidusjūras iedzīvotāju uzturā. Olīveļļā šī attiecība ir 9:1, kas dod mazāku labumu cilvēka organismam.
  • Piesātināto tauku saturs ir zemāks kā olīvu eļļai vai saulespuķu eļļai.
  • Rapšu eļļai augstākais nepiesātināto taukskābju omega-3 saturs, kas ļoti maz tiek lietota mūsu uzturā:

                                                            - nepiesātināto taukskābju augsts saturs

                                                            - mono nepiesātināto taukskābju augsts saturs

                                                            - bagātīgs OMEGA-3 taukskābju saturs

  • Satur līdzīgu daudzumu oleīnskābes kā olīveļļa.
  • Rapšu eļļa jāiekļauj uzturā topošajām māmiņām un zīdaiņiem.
  • Rapšu eļļu var lietot uzturā zīdaiņi no sešu mēnešu vecuma.
  • Lieliska izvēle cilvēkiem, kas rūpējas par sirds veselību.
  • Rapšu eļļa ir bagāts antioksidantu avots, kas ir ļoti vērtīgi cilvēka organismam.