PRODUKTU LĪNIJAS
Floriol rafinētā pirmā spieduma rapšu eļļa
100% rafinēta pirmā spieduma rapšu eļļa
Lietošana
Piemērota cepšanai, fritēšanai, sautēšanai, kā arī piemērota kā piedeva salātiem. Karstumizturība ir viena no rapšu eļļas raksturojošām īpašībām, tā lieliski piemērota cepšanai augstās temperatūrās – līdz pat 230°C un tā nodrošina nemainīgi labu garšas un aromāta noturību (nav nepatīkama pēcgarša cepšanas rezultātā).
Īpašības
- Organismam nepieciešamo E un K vitamīnu avots.
- Augsts mononepiesātināto un polinepiesātināto tauku saturs.
- Nesatur konservantus.
- Rapšu eļļa ir ne tikai bagātīga ar polinepiesātinātajām taukskābēm Omega 6 un Omega 3, bet arī ir optimālajās daudzuma attiecībās – 2:1, kas ir nepieciešamais taukskābju daudzums Vidusjūras iedzīvotāju uzturā. Olīveļļā šī attiecība ir 9:1, kas dod mazāku labumu cilvēka organismam.
- Piesātināto tauku saturs ir zemāks kā olīvu eļļai vai saulespuķu eļļai.
- Rapšu eļļai augstākais nepiesātināto taukskābju omega-3 saturs, kas ļoti maz tiek lietota mūsu uzturā:
- nepiesātināto taukskābju augsts saturs
- mono nepiesātināto taukskābju augsts saturs
- bagātīgs OMEGA-3 taukskābju saturs
- Satur līdzīgu daudzumu oleīnskābes kā olīveļļa.
- Rapšu eļļa jāiekļauj uzturā topošajām māmiņām un zīdaiņiem.
- Rapšu eļļu var lietot uzturā zīdaiņi no sešu mēnešu vecuma.
- Lieliska izvēle cilvēkiem, kas rūpējas par sirds veselību.
- Rapšu eļļa ir bagāts antioksidantu avots, kas ir ļoti vērtīgi cilvēka organismam.