Ķirbja fondī
Sastāvdaļas
  • 2–3 kg ķirbis
  • 1½ ēdamkarote Floriol saulespuķu eļļas
  • 250 g Ementāles siers, smalki rīvēts
  • 200 g čedaras siera, smalki rīvēts
  • 2 ēdamkarotes (20 g) kukurūzas miltu
  • 125 ml crème fraîche
  • 100 ml baltvīna
  • ½ ķiploka daiviņa, smalki sagriezta
  • 1 ēdamkarote chipotle mērces
  • ½ tējkarote kūpinātas paprikas garšvielas
  • 400 g mazsālīti tortiljas čipsi
  • Lociņi dekorēšanai
  • 12 halapenjo šķēlītes
  • 100 g ķiršu tomātu, sagriezti daiviņās

Ķirbja fondī

  1. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180 ̊C (ja ar ventilatoru, tad līdz 160 ̊C). Nogriež ķirbim augšdaļu un izņem sēklas un mīkstumu, saglabājot sēklas. Ieziež pilnībā visu ķirbi ar 1 ēdamkaroti Floriol saulespuķu eļļas, liek uz cepešpannas un uzliek ķirbim atpakaļ nogriezto vāciņu jeb augšdaļu. Cep 1 stundu vai līdz ķirbis ir kļuvis mīksts.
  2. Bļodā sajauc sieru ar kukurūzas miltiem. Atsevišķā traukā sajauc crème fraîche, vīnu, ķiploku un chipotle mērci. Visu samaisa, pēc tam ielej ķirbī. Uzliek ķirbja vāciņu un cep 15 minūtes, pēc tam noņem vāciņu un vāra vēl 15 minūtes vai līdz sāk burbuļot un siers ir pilnībā izkusis.
  3. Tikmēr sajauc ķirbju sēklas ar kūpinātas paprikas garšvielu un atlikušo eļļu, liek uz cepešpannas blakus ķirbim pēdējās 5 minūtes gatavošanas laikā, lai grauzdētu.
  4. Pasniedz ķirbju fondī ar tortiljas čipsiem, dekorē ar grauzdētām ķirbju sēklām, lociņiem, halapenjo un tomātiem.