Mandarīnu kūka
Sastāvdaļas
- 6-7 mandarīni
- 2 lielas olas
- 1 glāze cukura
- 1 glāze skāba krējuma vai bezpiedevu jogurta
- 1/2 glāze Floriol rapšu eļļas
- 2 glāzes miltu
- 1 tējk. cepamā pulvera
- 70 g sviesta
Mandarīnu kūka
- Sakarsē krāsni līdz 180 grādiem. Kūkas formu ar noņemamu malu izklāj ar cepamo papīru.
- Ieziež formas apakšu ar sviestu, cieši vienu pie otras izkārto mandarīnu daiviņas, pārkaisa tās ar 1/3 glāzi cukura, pārliek ar sviesta piciņām.
- Olas sakuļ ar atlikušo cukuru. Pievieno krējumu vai bezpiedevu jogurtu, eļļu, smalki sarīvētu vai kafijas dzirnaviņās samaltu viena mandarīna miziņu un iemaisa.
- Miltus atsevišķā traukā sajauc ar cepamo pulveri, pievieno olu-krējuma masai un iekuļ.
- Sagatavotu mīklu lej virs mandarīniem. Kūku liek krāsnī un cep 40 minūtes.
- Formu izņem no krāsns, liek virsū attiecīga izmēra šķīvi, apgāž kūku uz tā otrādi, uzmanīgi noņem cepamo papīru.
- Atdzesē, griež šķēlēs un pasniedz.