Smilšu mīklas cepumi ar glazūru
Sastāvdaļas
Cepumiem:
- 1 ola
- 150 g milti
- 30 g ciete
- 1,5 tējkarote cepamais pulveris
- 40 ml Floriol rapšu eļļa
- 50 g cukurs
- šķipsniņa sāls
Glazūrai:
- 0,5 glāze pūdercukurs
- 1,5 ēd.k. silts ūdens
- 0,5 tējk. vaniļas ekstrakts
Smilšu mīklas cepumi ar glazūru
- Olu sakuļ putās ar cukuru un šķipsniņu sāls.
- Pielej eļļu un vēlreiz visu kārtīgi sakuļ.
- Pievieno miltus, cieti, cepamo pulveri, visu ātri samīca mīklas bumbā.
- No izveltnētas mīklas ar formiņām izspiež cepumus, kurus cep 180 grādos uzkarsētā cepeškrāsnī 15 minūtes.
- Glazūras pagatavošanai, pūdercukuru izsijā caur sietu. Pievieno vaniļu un ūdeni. Maisot, uzsilda līdz 40 grādiem.
- Atdzesētus cepumus pārklāj ar cukura glazūru. Lai cepumi košāki, cukura glazūru papildina ar dzērvenēm vai krāsainiem cukura rotājumiem.
Sirsnīgus Ziemassvētkus!