Garneļu salāti
Sastāvdaļas
- 450 g garneles, nomizotas un attīrītas
- 1 tējkarote paprika
- 1 tējkarote ķiploku pulvera
- 1/2 tējkarote sīpolu pulvera
- Rupjais sāls
- Svaigi malti melnie pipari
- 2 ēdamkarotes Floriol rapšu eļļas
- 1 glāze kukurūzas
- 2 ēdamkarotes svaigi sakapātu koriandru, papildus arī garnēšanai
- 1 laima sula
- 1 avokado, plāni sagriezts
- Sarkanais sīpols
Garneļu salāti
- Lielā bļodā sajauc garneles ar papriku, ķiploku pulveri un sīpolu pulveri, pievieno sāli un piparus. Lielā pannā uz vidēji augstas uguns sakarsē 1 ēdamkaroti Floriol rapšu eļļu. Pievieno garneles un cep, līdz tās kļūst necaurspīdīgas un apbrūnējušas.
- Vidējā bļodā sajauc kukurūzu un koriandru. Pievieno 1 ēdamkaroti Floriol rapšu eļļu, pusi no laima sulas, sāli un piparus pēc garšas.
- Uz šķīvja uzliek garneles, kukurūzu, nedaudz plāni sagrieztu sarkano sīpolu un pievieno sagrieztu avokado. Dekorē ar koriandru, uzspiež laimu un pasniedz.