APRIKOŽU UN SALDO KARTUPEĻU KRĒMZUPA
Sastāvdaļas
Šis produktu salikums iesākumā varētu šķist dīvains, taču galarezultāts ir neparasti krēmīga, vienlaikus salda un sāļa un patiesi īpaša vasaras zupa.
4 personām
- 2 ēd. k. Floriol rafinētas saulespuķu eļļas
- 1 liels sīpols
- 600 g saldo kartupeļu
- 6-7 aprikozes
- 150 ml saldā krējuma
- Puscitrona sula
- 1-2 čili pipari bez sēklotnes
- Sāls, pipari
- Svaigi pētersīļi pasniegšanai
APRIKOŽU UN SALDO KARTUPEĻU KRĒMZUPA
Pagatavošana
Sagatavošanas un gatavošanas laiks: 40 minūtes
- Nomizojiet un sagrieziet plānās šķēlēs saldos kartupeļus. Nomazgājiet aprikozes, novelciet tām miziņu un izņemiet kauliņus.
- Katlā ar augstām malām nelielā daudzumā Floriol rafinētas saulespuķu eļļas apcepiet smalki sagrieztus sīpolus. Kad tie kļuvuši caurspīdīgi, pielieciet klāt saldo kartupeļu šķēles un aprikozes.
- Pārlejiet ar 600-700 ml ūdens un vāriet 20-25 minūtes, līdz saldie kartupeļi kļuvuši mīksti. Pielejiet saldo krējumu, uzkarsējiet un ar rokas mikseri sablendējiet līdz viendabīgai konsistencei. Pieberiet sāli pēc garšas, pievienojiet puscitrona sulu un vēlreiz uzkarsējiet.
- Pasniedziet karstu, pārkaisot nedaudz svaigu pētersīļu un čili.
Padomi
- Ja zupa paliek pāri, uzglabājiet to ledusskapī. Tā lieliski garšo arī atdzisusi.
- Ja jums ir laktozes nepanesība, varat saldo krējumu nepievienot.
- Pētersīļus var aizstāt ar svaigu koriandru vai piparmētrām.
Alergēni
- laktoze