Vista ar rīsiem un dārzeņiem kataloniešu gaumē
Sastāvdaļas
  • 4 - 8 vistu kājas
  • 1 sīpols
  • 1 burkāns
  • 1 paprika
  • 1 tomāts
  • 1 mazā bundžiņa konservētu zaļo zirnīšu
  • 1 mazā bundžiņa konservētas kukurūzas
  • 2 ķiploka daiviņas
  • 1 glāze rīsu
  • 2 glāzes ūdens
  • sāls, garšvielas pēc garšas
  • Floriol saulespuķu eļļa cepšanai

Vista ar rīsiem un dārzeņiem kataloniešu gaumē

  1. Vistu kājas ierīvē ar sāli un garšvielām.
  2. Dziļā pannā sakarsē Floriol saulespuķu eļļu, cep vistas gaļu, kamēr tā kļūst zeltaina, tad izņem no pannas un noliek malā.
  3. Sīpolu sakapā, burkānu sarīvē, tomātu, papriku sagriež mazos gabaliņos.
  4. Ķiplokus sakapā vai saspiež ķiploku spiedē.
  5. Tajā pašā pannā, kur cepās gaļa, cep sīpolus un burkānu.
  6. Pievieno tomātu, papriku un ķiplokus, visu sautē 5 minūtes
  7. Dārzeņiem pieber rīsus un sāli, pielej ūdeni un samaisa.
  8. Konservētajiem zirnīšiem un kukurūzai nolej šķidrumu, 7 minūtes, pirms gatavošanas beigām pievieno rīsiem un dārzeņiem.
  9. Ik pa brīdim apmaisa, lai rīsi nepiedeg. Ja nepieciešams, pielej vēl ūdeni vai buljonu, pārliecinās, vai ir nepieciešama sāls.
  10. Beigās vistas gaļu liek virsū dārzeņiem un rīsiem, uzliek vāku, sutina uz lēnas uguns 10 minūtes.

 

Baudiet un iztēlojaties, ka esat Katalonijā!