Vista ar rīsiem un dārzeņiem kataloniešu gaumē
Sastāvdaļas
- 4 - 8 vistu kājas
- 1 sīpols
- 1 burkāns
- 1 paprika
- 1 tomāts
- 1 mazā bundžiņa konservētu zaļo zirnīšu
- 1 mazā bundžiņa konservētas kukurūzas
- 2 ķiploka daiviņas
- 1 glāze rīsu
- 2 glāzes ūdens
- sāls, garšvielas pēc garšas
- Floriol saulespuķu eļļa cepšanai
Vista ar rīsiem un dārzeņiem kataloniešu gaumē
- Vistu kājas ierīvē ar sāli un garšvielām.
- Dziļā pannā sakarsē Floriol saulespuķu eļļu, cep vistas gaļu, kamēr tā kļūst zeltaina, tad izņem no pannas un noliek malā.
- Sīpolu sakapā, burkānu sarīvē, tomātu, papriku sagriež mazos gabaliņos.
- Ķiplokus sakapā vai saspiež ķiploku spiedē.
- Tajā pašā pannā, kur cepās gaļa, cep sīpolus un burkānu.
- Pievieno tomātu, papriku un ķiplokus, visu sautē 5 minūtes
- Dārzeņiem pieber rīsus un sāli, pielej ūdeni un samaisa.
- Konservētajiem zirnīšiem un kukurūzai nolej šķidrumu, 7 minūtes, pirms gatavošanas beigām pievieno rīsiem un dārzeņiem.
- Ik pa brīdim apmaisa, lai rīsi nepiedeg. Ja nepieciešams, pielej vēl ūdeni vai buljonu, pārliecinās, vai ir nepieciešama sāls.
- Beigās vistas gaļu liek virsū dārzeņiem un rīsiem, uzliek vāku, sutina uz lēnas uguns 10 minūtes.
Baudiet un iztēlojaties, ka esat Katalonijā!