Sparģeļu biezzupa
Sastāvdaļas
- 350 g sparģeļu ar nogrieztiem kātu galiem (ja nepieciešams) un pumpuriem
- 25 g sviesta
- Floriol rapšu eļļa
- 3 šalotes sīpoli
- 2 ķiploku galviņas
- Svaigi spināti
- 700 ml dārzeņu buljona
- Kraukšķīga maizīte pasniegšanai
Sparģeļu biezzupa
- Dziļā pannā izkausētā sviesta un Floriol rapšu eļļas maisījumā apcep sparģeļu pumpurus, līdz tie kļūst mīksti. Apceptus izņem no pannas.
- Tajā pašā pannā liek sparģeļu kātus, pievieno šķēlītēs sagrieztus šalotes sīpolus, un daiviņās sadalītus ķiplokus. Cep 5–10 minūtes, līdz tie mīksti, bet nav pārāk apbrūninājušies.
- Pievieno spinātus, visu pārlej ar buljonu un turpina gatavot.
- Kad maisījums sāk vārīties, noņem no plīts un sablendē.
- Pieber garšvielas pēc garšas. Ja šķiet, ka masa ir pārāk bieza, pielej karstu ūdeni.
- Pasniedz, pārberot ar apceptajiem sparģeļu pumpuriem un kraukšķīgu maizīti.
Lai garšo kā Vācijā!