Tomātu krēmzupa
Sastāvdaļas
  • 1 kg gatavu tomātu
  • 1 sīpols
  • 3 ķiploka daiviņas
  • 500 ml dārzeņu buljona
  • 2 ēdamkarotes Floriol rapšu eļļas ar tomātiem, ķiplokiem un baziliku
  • 1 tējkarote cukura
  • Sāls, pipari pēc garšas
  • 1 tējkarote kaltēta oregano vai bazilika
  • 50 ml saldā krējuma (pēc izvēles)
  • Grauzdiņi vai rīvēts parmezāns pasniegšanai

Tomātu krēmzupa

  1. Katlā sakarsē 1 ēdamkaroti Floriol rapšu eļļas ar tomātiem, ķiplokiem un baziliku. Pievieno smalki sagrieztu sīpolu un ķiplokus, apcep zeltaini brūnus.
  2. Tomātus sagriež gabalos un pievieno katlā. Apmaisa un sautē dažas minūtes.
  3. Pievieno dārzeņu buljonu, cukuru, oregano, sāli un piparus. Vāra uz vidējas uguns aptuveni 15–20 minūtes.
  4. Kad tomāti ir mīksti, zupu sablendē līdz viendabīgai konsistencei.
  5. Pievieno atlikušo Floriol rapšu eļļu ar tomātiem, ķiplokiem un baziliku un, ja vēlas, saldo krējumu, lai iegūtu krēmīgāku garšu.
  6. Pasniedz ar kraukšķīgiem grauzdiņiem vai rīvētu parmezānu.