Tomātu krēmzupa
Sastāvdaļas
- 1 kg gatavu tomātu
- 1 sīpols
- 3 ķiploka daiviņas
- 500 ml dārzeņu buljona
- 2 ēdamkarotes Floriol rapšu eļļas ar tomātiem, ķiplokiem un baziliku
- 1 tējkarote cukura
- Sāls, pipari pēc garšas
- 1 tējkarote kaltēta oregano vai bazilika
- 50 ml saldā krējuma (pēc izvēles)
- Grauzdiņi vai rīvēts parmezāns pasniegšanai
Tomātu krēmzupa
- Katlā sakarsē 1 ēdamkaroti Floriol rapšu eļļas ar tomātiem, ķiplokiem un baziliku. Pievieno smalki sagrieztu sīpolu un ķiplokus, apcep zeltaini brūnus.
- Tomātus sagriež gabalos un pievieno katlā. Apmaisa un sautē dažas minūtes.
- Pievieno dārzeņu buljonu, cukuru, oregano, sāli un piparus. Vāra uz vidējas uguns aptuveni 15–20 minūtes.
- Kad tomāti ir mīksti, zupu sablendē līdz viendabīgai konsistencei.
- Pievieno atlikušo Floriol rapšu eļļu ar tomātiem, ķiplokiem un baziliku un, ja vēlas, saldo krējumu, lai iegūtu krēmīgāku garšu.
- Pasniedz ar kraukšķīgiem grauzdiņiem vai rīvētu parmezānu.