Ungāru gulašzupa
Sastāvdaļas
- 500 g cūkas, teļa vai liellopu gaļas
- 4-5 kartupeļi
- 2-3 burkāni
- 2 sīpoli
- 1 sarkanā paprika
- 2-3 ķiploka daiviņas,
- 250 ml tomātu mērces
- 2 ēdamkarotes kviešu miltu (nav nepieciešams, ja kartupeļi ir miltainas šķirnes un vāroties mazliet pašķīst)
- 2 lauru lapas
- saldās paprikas pulveris, ķimenes, malti melnie pipari, cukurs, sāls pēc garšas
- Floriol rapšu eļļa cepšanai
Ungāru gulašzupa
- Gaļu sagriež apmēram 2 cm lielos kubiņos. Dziļā pannā uzkarsē eļļu, gaļu apcep brūnu.
- Pievieno kubiņos sagrieztus burkānus, sasmalcinātus sīpolus un ķiplokus un vēl nedaudz apcep, līdz saknes zeltainas.
- Pielej ūdeni un vāra uz nelielas temperatūras, līdz gaļa mīksta. Cūkgaļa vai teļa gaļa izvārīsies ātrāk, liellopa gaļa būs jāpavāra ilgāk.
- Pievieno nelielos kubiņos sagrieztus kartupeļus, papriku, ķimenes un vāra vēl 10 minūtes.
- Pievieno vēl nedaudz ūdens, ja tas par daudz novārījies, taču zupai jābūt samērā biezai.
- Pievieno tomātu mērci, sāli, piparus, cukuru un lauru lapas un vāra vēl piecas minūtes.
- Nelielā trauciņā, pakāpeniski maisot, miltiem pievieno tik daudz auksta ūdens, lai veidotos viendabīga šķidras konsistences tume bez kunkuļiem. Pievieno zupai un uzvāra.
- Pirms pasniegšanas galdā var pārkaisīt smalki sagrieztus zaļumus.
Izbaudi Ungārijas garšu!