Ungāru gulašzupa
Sastāvdaļas
  • 500 g cūkas, teļa vai liellopu gaļas
  • 4-5 kartupeļi
  • 2-3 burkāni
  • 2 sīpoli
  • 1 sarkanā paprika
  • 2-3 ķiploka daiviņas,
  • 250 ml tomātu mērces
  • 2 ēdamkarotes kviešu miltu (nav nepieciešams, ja kartupeļi ir miltainas šķirnes un vāroties mazliet pašķīst)
  • 2 lauru lapas
  • saldās paprikas pulveris, ķimenes, malti melnie pipari, cukurs, sāls pēc garšas
  • Floriol rapšu eļļa cepšanai

Ungāru gulašzupa

  1. Gaļu sagriež apmēram 2 cm lielos kubiņos. Dziļā pannā uzkarsē eļļu, gaļu apcep brūnu.
  2. Pievieno kubiņos sagrieztus burkānus, sasmalcinātus sīpolus un ķiplokus un vēl nedaudz apcep, līdz saknes zeltainas.
  3. Pielej ūdeni un vāra uz nelielas temperatūras, līdz gaļa mīksta. Cūkgaļa vai teļa gaļa izvārīsies ātrāk, liellopa gaļa būs jāpavāra ilgāk.
  4. Pievieno nelielos kubiņos sagrieztus kartupeļus, papriku, ķimenes un vāra vēl 10 minūtes.
  5. Pievieno vēl nedaudz ūdens, ja tas par daudz novārījies, taču zupai jābūt samērā biezai.
  6. Pievieno tomātu mērci, sāli, piparus, cukuru un lauru lapas un vāra vēl piecas minūtes.
  7. Nelielā trauciņā, pakāpeniski maisot, miltiem pievieno tik daudz auksta ūdens, lai veidotos viendabīga šķidras konsistences tume bez kunkuļiem. Pievieno zupai un uzvāra.
  8. Pirms pasniegšanas galdā var pārkaisīt smalki sagrieztus zaļumus.

Izbaudi Ungārijas garšu!