Vista ar sezamu ķīniešu gaumē
Sastāvdaļas
- 3–4 vistas krūtiņas filejas
- sāls un malti melnie pipari pēc garšas
- 1,5 ēdamk. kukurūzas cietes
- 3 olas
- ¼ glāze Floriol rapšu eļļas
- 1 glāze cukurs
- ¼ glāze baltvīna etiķis
- ¼ glāze ābolu etiķis
- 4 ēdamk. tomātu mērce
- 1 ēdamk. sojas mērce
- 1 tējk. ķiploku sāls
Vista ar sezamu ķīniešu gaumē
- Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180 grādiem.
- Vistas gaļu sagriež kumosa lieluma gabaliņos un ierīvē ar sāli un pipariem.
- Vienā bļodā sakuļ olas, otrā ieber cieti.
- Vistas gaļu vispirms apviļā cietē, lai tā būtu pilnībā pārklāta, un tad – sakultajā olā.
- Pannā uzkarsē Floriol rapšu eļļu un vidējā karstumā apbrūnina vistas gabaliņus.
- Tad pārliek tos cepešpannā.
- Bļodā sajauc cukuru ar tomātu mērci, ābolu un baltvīna etiķi, sojas mērci un ķiploku sāli, šo maisījumu pārlej vistai.
- Liek pannu cepeškrāsnī un cep 1 stundu, ik pa 15 minūtēm apgrozot gaļu, lai mērce to pārklātu. Pasniedz galdā ar rīsiem.