Vista ar sezamu ķīniešu gaumē
Sastāvdaļas
  • 3–4 vistas krūtiņas filejas
  • sāls un malti melnie pipari pēc garšas
  • 1,5 ēdamk. kukurūzas cietes
  • 3 olas
  • ¼ glāze Floriol rapšu eļļas
  • 1 glāze cukurs
  • ¼ glāze baltvīna etiķis
  • ¼ glāze ābolu etiķis
  • 4 ēdamk. tomātu mērce
  • 1 ēdamk. sojas mērce
  • 1 tējk. ķiploku sāls

Vista ar sezamu ķīniešu gaumē

  1. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180 grādiem.
  2. Vistas gaļu sagriež kumosa lieluma gabaliņos un ierīvē ar sāli un pipariem.
  3. Vienā bļodā sakuļ olas, otrā ieber cieti.
  4. Vistas gaļu vispirms apviļā cietē, lai tā būtu pilnībā pārklāta, un tad – sakultajā olā.
  5. Pannā uzkarsē Floriol rapšu eļļu un vidējā karstumā apbrūnina vistas gabaliņus.
  6. Tad pārliek tos cepešpannā.
  7. Bļodā sajauc cukuru ar tomātu mērci, ābolu un baltvīna etiķi, sojas mērci un ķiploku sāli, šo maisījumu pārlej vistai.
  8. Liek pannu cepeškrāsnī un cep 1 stundu, ik pa 15 minūtēm apgrozot gaļu, lai mērce to pārklātu. Pasniedz galdā ar rīsiem.