Vīnes ābolu strūdele
Sastāvdaļas
Mīklai:
- 250 g kviešu milti
- 1 ola
- 2 g sāls
- 100 g remdena ūdens
- 40 g Floriol rapšu eļļa
Pildījumam:
- 1 kg nomizoti āboli
- 140 g cukurs
- 10 g malts kanēlis
- 170 g rozīnes
- 2 ēd.k. rums
- 1 ēd.k. citrona sula
- 100 g rīvmaize
- 50 g sviests
Vīnes ābolu strūdele
1. Sakultai olai pievieno remdenu ūdeni, 20 g Floriol rapšu eļļu, sāli un miltus. Visu kārtīgi sajauc un liek ledusskapī uz nakti.
2. Otrā dienā sāk ar pildījuma gatavošanu:
- Aplej rozīnes ar rumu un atstāj, lai ievelkas.
- Pannā izkausētā sviestā apcep rīvmaizi.
- Sajauc cukuru ar kanēli.
- Nomizo un plānās šķēlēs sagriež ābolus. Tiem pievieno pārējās pildījuma sastāvdaļas.
3. Strūdeles veidošana un cepšana:
- Sadala mīklu nelielās porcijās. Pāris minūtes pirms mīklas rullēšanas patur to Floriol rapšu eļļā – tad tā kļūs elastīgāka.
- Uz kokvilnas drānas uzkaisa miltus un uz tās plāni jo plāni izrullē strūdeles mīklu. Apgriež liekos stūrus un biezākās mīklas maliņas, veidojot četrstūra formu. Klāj bagātīgi ābolu strūdeles pildījumu izrullētās mīklas vienā malā un ar kokvilnas drānas palīdzību sarullē strūdeli.
- Liek strūdeli uz cepampapīra, kas nokaisīts ar rīvmaizi, apsmērē to ar kausētu sviestu un liek cepties iepriekš uzkarsētā cepeškrāsnī, 180 ˚C grādos apmēram 20 min., līdz tā kļuvusi zeltaini brūna. Baudīt to var gan karstu, gan aukstu ar saldējumu, putukrējumu vai vaniļas mērci.
Izbaudiet rudenīgās Vīnes smaržas un garšas!