Cepts Jāņu siers alus mīklā
Sastāvdaļas
- 1 ritulis Jāņu siera
- 1 ola
- 1 glāze alus
- 1 glāze miltu
- šķipsniņa ķiploku pulvera
- Sāls, pipari pēc garšas
- šķipsniņa sāls
- Floriol rapšu eļļa cepšanai
Cepts Jāņu siers alus mīklā
- Pagatavo alus mīklu. Sakuļ olu, pievieno miltus, alu, garšvielas un visu maisa, līdz izveidojusies viendabīga masa bez kunkulīšiem.
- Sieru sagriež aptuveni 8 mm biezās šķēlēs un panē tikko sagatavotajā mīklā.
- Panētus siera gabaliņus liek cepties sakarsētā eļļā, līdz tie ir no abām pusēm zeltaini.
- Gatavus pasniedz ar mīļāko mērcīti.
Lustīgu un gardu līgošanu!