Cepts Jāņu siers alus mīklā
Sastāvdaļas
  • 1 ritulis Jāņu siera
  • 1 ola
  • 1 glāze alus
  • 1 glāze miltu
  • šķipsniņa ķiploku pulvera
  • Sāls, pipari pēc garšas
  • šķipsniņa sāls
  • Floriol rapšu eļļa cepšanai

Cepts Jāņu siers alus mīklā

  1. Pagatavo alus mīklu. Sakuļ olu, pievieno miltus, alu, garšvielas un visu maisa, līdz izveidojusies viendabīga masa bez kunkulīšiem.
  2. Sieru sagriež aptuveni 8 mm biezās šķēlēs un panē tikko sagatavotajā mīklā.
  3. Panētus siera gabaliņus liek cepties sakarsētā eļļā, līdz tie ir no abām pusēm zeltaini.
  4. Gatavus pasniedz ar mīļāko mērcīti.

 

Lustīgu un gardu līgošanu!