Meksikāņu salāti ar mango
Sastāvdaļas

SALĀTU SASTĀVDAĻAS

  • 400g melno pupiņu, nosusinātas
  • 2 lielas saujas jauno spinātu lapu, rupji sasmalcinātas
  • 500g tomātu, sagriezti lielos gabalos
  • 1/2 gurķa, gareniski sagriezts uz pusēm, un sagriezts slīpās pusšķēlēs
  • 1 mango, nomizots un sagriezts gabalos
  • 1 liels sarkanais sīpols, pārgriezts uz pusēm un smalki sagriezts
  • 2 avokado, nomizoti un sagriezti
  • sauja garšaugu (var izmantot tos pašus, ko salātu mērcei)

 

SALĀTU MĒRCES SASTĀVDAĻAS

  • liela bunte piparmētru
  • maza koriandra buntīte
  • maza bazilika buntīte
  • 1 zaļais čili, attīrīts no sēklām un sasmalcināts
  • 1 maza ķiploka daiviņa
  • 100ml Floriol rapšu eļļas
  • 2 laimi, izspiesta sula
  • 2 ēdamkarotes baltvīna etiķa
  • 2 tējkarotes medus

Meksikāņu salāti ar mango

  1. Pagatavo salātu mērci, virtuves kombainā sablenderējot visas sastāvdaļas (pietaupi dažas garšaugu lapas salātiem). Mērci var pagatavot 24 stundas pirms pasniegšanas.
  2. Ieber pupiņas un spinātus lielā traukā. Virsū kārto tomātus, gurķi, mango, sīpolus, un apmaisa. Pārklāj salātus ar avokado, zaļumiem un blakus pasniedz salātu mērci.