Svētku kēkss
Sastāvdaļas
  • 200g sviesta
  • 1 glāze cukura
  • 2 glāzes miltu
  • 4 olas
  • 1 ēd.k. pūdercukura
  • 4 ēd.k. kakao
  • ½ glāze piena
  • ½ tējkarote sodas
  • 1 sauja šokolādes gabaliņu
  • Floriol saulespuķu eļļa formas ietaukošanai

 

Sastāvdaļas karameļu glazūrai:

  • 200g saldā krējuma
  • 200g cukura
  • 140g sviesta

Svētku kēkss

  1. Izkausē sviestu, tam pievieno kakao un cukuru. Veido viendabīgu masu.
  2. Masai pievieno pienu.
  3. Paralēli sakuļ olas un pievieno arī tās.
  4. Iemaisā miltus un sodu.
  5. Ar mikseri, uz vislēnāko ātrumu, kārtīgi sajauc masu un klāj iekšā ietaukotā formā.
  6. Liek cepeškrāsnī 180 ºC temperatūrā uz 40-45 min.

 

Glazūras pagatavošana:

  1. Katliņā uzkarsē saldo krējumu.
  2. Otrā katliņā izkausē un sabrūnina cukuru.
  3. Uzkarsēto saldo krējumu pievieno cukuram.
  4. Maisa tik ilgi, kamēr tas beidz burbuļot.
  5. Pievieno sviestu.
  6. Gatavo kēksu atdzesē un pārlej ar karameļu mērci.

 

Lai labi garšo!