Svētku kēkss
Sastāvdaļas
- 200g sviesta
- 1 glāze cukura
- 2 glāzes miltu
- 4 olas
- 1 ēd.k. pūdercukura
- 4 ēd.k. kakao
- ½ glāze piena
- ½ tējkarote sodas
- 1 sauja šokolādes gabaliņu
- Floriol saulespuķu eļļa formas ietaukošanai
Sastāvdaļas karameļu glazūrai:
- 200g saldā krējuma
- 200g cukura
- 140g sviesta
Svētku kēkss
- Izkausē sviestu, tam pievieno kakao un cukuru. Veido viendabīgu masu.
- Masai pievieno pienu.
- Paralēli sakuļ olas un pievieno arī tās.
- Iemaisā miltus un sodu.
- Ar mikseri, uz vislēnāko ātrumu, kārtīgi sajauc masu un klāj iekšā ietaukotā formā.
- Liek cepeškrāsnī 180 ºC temperatūrā uz 40-45 min.
Glazūras pagatavošana:
- Katliņā uzkarsē saldo krējumu.
- Otrā katliņā izkausē un sabrūnina cukuru.
- Uzkarsēto saldo krējumu pievieno cukuram.
- Maisa tik ilgi, kamēr tas beidz burbuļot.
- Pievieno sviestu.
- Gatavo kēksu atdzesē un pārlej ar karameļu mērci.
Lai labi garšo!