Biezpiena bumbiņas
Sastāvdaļas
- 250 g biezpiens
- 2 olas
- 85 g cukurs
- 185 g milti
- 1\2 tējk. cepamā soda, kas sajaukta ar nedaudz etiķa
- Vanilīns
- 200-300 ml Floriol rapšu eļļa
Biezpiena bumbiņas
- Vispirms sagatavo biezpienu, to saberžot ar dakšiņu vai caur sietu. Tas padarīs mīklu gaisīgāku un mīkstāku.
- Saberztajam biezpienam pievieno pārējās sastāvdaļas: olas, cukuru, vaniļu, ar etiķi apslacīto sodu un miltus. Visu kārtīgi samaisa, līdz izveidojas viendabīga mīkla.
- No mīklas veido vidēja izmēra bumbiņas.
- Katliņā ielej Floriol rapšu eļļu un labi uzkarsē. Tad iemērc bumbiņas un cep līdz tās ir zeltaini brūnas.
- Gatavās bumbiņas liek uz papīra dvieļa, lai notecinātu lieko eļļu. Pārskaisa ar pūdercukuru un pasniedz ar ogām, ievārījumu vai putukrējumu.