Biezpiena bumbiņas
Sastāvdaļas
  • 250 g biezpiens
  • 2 olas
  • 85 g cukurs
  • 185 g milti
  • 1\2 tējk. cepamā soda, kas sajaukta ar nedaudz etiķa
  • Vanilīns
  • 200-300 ml Floriol rapšu eļļa

Biezpiena bumbiņas

  1. Vispirms sagatavo biezpienu, to saberžot ar dakšiņu vai caur sietu. Tas padarīs mīklu gaisīgāku un mīkstāku.
  2. Saberztajam biezpienam pievieno pārējās sastāvdaļas: olas, cukuru, vaniļu, ar etiķi apslacīto sodu un miltus. Visu kārtīgi samaisa, līdz izveidojas viendabīga mīkla.
  3. No mīklas veido vidēja izmēra bumbiņas.
  4. Katliņā ielej Floriol rapšu eļļu un labi uzkarsē. Tad iemērc bumbiņas un cep līdz tās ir zeltaini brūnas.
  5. Gatavās bumbiņas liek uz papīra dvieļa, lai notecinātu lieko eļļu. Pārskaisa ar pūdercukuru un pasniedz ar ogām, ievārījumu vai putukrējumu.