Fritēti ziedkāposti
Sastāvdaļas
- Vidēji liels ziedkāposts
- 200 g kviešu miltu
- Tējkarote cepamā pulvera
- Ķiploka daiviņa
- Sīpols
- 50 g Parmezāna siera
- Ola
- ⅓ tējkarotes kurkumas
- ½ tējkarotes maltu melno piparu
- ½ tējkarotes sāls
- Floriol rapšu eļļa
Fritēti ziedkāposti
- Ziedkāpostu sadala mazākās daļās un ieber pannā, kurā ir puslitrs ūdens un nedaudz sāls. Pavāra 3–4 minūtes, līdz tas kļūst mīksts.
- Kviešu miltus sajauc ar cepamo pulveri, pievieno sāli, kurkumu un maltus melnos piparus.
- Pievieno smalki sakapātu ķiploka daiviņu, sakapātu sīpolu un sarīvētu sieru. Uzlej saputotu olu un samaisa. Pamazām pievieno 50–60 ml ūdens, līdz veidojas bieza mīkla.
- Atdzesētus ziedkāpostus iejauc miltu maisījumā.
- Katliņā uzkarsē eļļu un ar ēdamkaroti liek mīklā apviļātus ziedkāpostu gabaliņus karstā eļļā. Tos fritē no abām pusēm, līdz tie kļūst zeltaini brūni. Lieko eļļu nosusina papīra dvielī.
- Fritētos ziedkāpostus pasniedz ar pikantu mērci. Kraukšķīgi, pikanti un gardi!