Fritēti ziedkāposti
Sastāvdaļas
  • Vidēji liels ziedkāposts
  • 200 g kviešu miltu
  • Tējkarote cepamā pulvera
  • Ķiploka daiviņa
  • Sīpols
  • 50 g Parmezāna siera
  • Ola
  • ⅓ tējkarotes kurkumas
  • ½ tējkarotes maltu melno piparu
  • ½ tējkarotes sāls
  • Floriol rapšu eļļa

Fritēti ziedkāposti

  1. Ziedkāpostu sadala mazākās daļās un ieber pannā, kurā ir puslitrs ūdens un nedaudz sāls. Pavāra 3–4 minūtes, līdz tas kļūst mīksts. 
  2. Kviešu miltus sajauc ar cepamo pulveri, pievieno sāli, kurkumu un maltus melnos piparus. 
  3. Pievieno smalki sakapātu ķiploka daiviņu, sakapātu sīpolu un sarīvētu sieru. Uzlej saputotu olu un samaisa. Pamazām pievieno 50–60 ml ūdens, līdz veidojas bieza mīkla.
  4. Atdzesētus ziedkāpostus iejauc miltu maisījumā.
  5. Katliņā uzkarsē eļļu un ar ēdamkaroti liek mīklā apviļātus ziedkāpostu gabaliņus karstā eļļā. Tos fritē no abām pusēm, līdz tie kļūst zeltaini brūni. Lieko eļļu nosusina papīra dvielī. 
  6. Fritētos ziedkāpostus pasniedz ar pikantu mērci. Kraukšķīgi, pikanti un gardi!