Ar āboliem pildīts vistas cepetis
Sastāvdaļas
- 1 vesela vista
- 3 āboli
- 3 daiviņas ķiploka
- 3 zariņi rozmarīna
- 1-2 ēd. k. medus
- 2 ēd. k. Floriol saulespuķu eļļas
- 2 tējk. čili pulvera
- sāls, pipari pēc garšas
Piedevas:
- 3 burkāni
- 2 pastinaki
- 2 kāļi
- 1 rācenis
- 2-3 ēd. k. Floriol saulespuķu eļļas
- 1 zariņš rozmarīna
- 3 burkāni
- sāls, pipari pēc garšas
Ar āboliem pildīts vistas cepetis
- Nomizo ābolus, attīra no sēkliņām, sagriež gabalos un sajauc ar rozīnēm un medu. Pievieno 1 tējkaroti čili, 1 zariņu rozmarīna un 1 daiviņu sasmalcināta ķiploka.
- Pārējo rozmarīnu un ķiploku sasmalcina, sajauc ar čili un Floriol saulespuķu eļļu. Apsmērē vistu gan no iekšpuses, gan ārpuses.
- Vistu pilda ar āboliem un aizsien ar diegu, lai pildījums neizbirst.
- Sakarsē cepeškrāsni līdz 170°C, pildīto vistu noslēgtā traukā vai nosegtu ar foliju cep aptuveni 1 h .
- Dārzeņus notīra un sagriež vienāda lieluma gabalos, sajauc ar sasmalcinātu rozmarīnu, sāli, pipariem un Floriol saulespuķu eļļu.
- Ķiplokam noņem tikai ārējo mizu un veselu liek pie dārzeņiem – tā tas saglabās visas garšas.
- Kad cepetis stundu cepies, traukā pie cepeša liek dārzeņus. Turpina cept noslēgtā traukā 0,5 - 1 h.
Lai labi garšo!