Grilēta vistas fileja
Sastāvdaļas
- 1/3 – 1/2 tase Floriol rapšu eļļas
- 3 ēdamkarotes svaigas citronu sulas
- 3 ēdamkarotes sojas mērces
- 2 ēdamkarotes balzamiko etiķa
- 1/4 tase brūnā cukura
- 1 ēdamkarote Vorčesteras mērces
- 3 sasmalcinātas ķiploku daiviņas vai 1/2 tējkarotes ķiploku pulvera
- 1 1/2 tējkarotes sāls
- 1 tējkarote pipari
- Dekorēšanai: svaigi pētersīļi
Recepte sagatavota no 0,9 – 1 kg vistas gaļas.
Grilēta vistas fileja
- Bļodā samaisa eļļu, citronu sulu, sojas mērci, balzamiko etiķi, brūno cukuru, Vorčesteras mērci, ķiplokus, sāli un piparus.
- Vistas krūtiņas sadursta ar dakšiņu. Ievieto lielā aizveramā maisiņā. Vistas gaļu pārlej ar marinādi.
- Ļauj marinēties vismaz 30 minūtes. Ideālais laiks ir 4–5 stundas.
- Uzkarsē grilu līdz vidējai temperatūrai. Apsmērē grila restes ar eļļu, lai tai neliptu klāt vistas gaļa.
- Novieto vistu uz grila. Cep apmēram 5–6 minūtes no katras puses, atkarībā no vistas biezuma. Vistas iekšējai temperatūrai jāsasniedz 165 grādi.
- Noņemiet vistu no grila un ļaujiet atpūsties 5 minūtes.
Ieteikumi
Ņem vērā – noturi vistu marinādē vismaz 30 minūtes. Tas ļaus marinādes sastāvdaļām piepildīt gaļu ar garšas buķeti un padarītu to par sulīgāko vistu, kāda jebkad ir ēsta. Ideālais marinēšanas laiks ir 4–5 stundas.
Sadursti vistas krūtiņas ar dakšiņu, lai nodrošinātu, ka marināde var iesūkties vistas gaļā un padarīt to sulīgu.
Vistu cep apmēram 5–6 minūtes no katras puses, atkarībā no vistas krūtiņas biezuma. Vistas gaļai ir jāsasniedz 165 grādi, lai nodrošinātu, ka tā ir pilnībā gatava. Iesakām izmantot pārtikas termometru, lai nodrošinātu perfekti pagatavotu vistu.