Cepti Vidusjūras dārzeņi
Sastāvdaļas
  • 1 cukini, sagriezts šķēlēs un sadalīts ceturtdaļās
  • 3 burkāni, nomizoti un sagriezti gabaliņos
  • 1 sarkanā paprika, sagriezta šķēlēs
  • 1 dzeltenā paprika, sagriezta šķēlēs
  • 1 sarkanais sīpols, sagriezts šķēlēs
  • 1 dzeltenais ķirbis, sagriezts šķēlēs un sadalīts ceturtdaļās
  • 2 glāzes ķiršu tomātu
  • 3 ēdamkarotes Floriol rapšu eļļas
  • 4 ķiploka daiviņas, smalki sakapātas
  • 1 tējkarote oregano
  • 1 tējkarote timiāna
  • 1 tējkarote zātara vai sumaha (pēc izvēles)
  • 1/4 tējkarotes sāls
  • 1/8 tējkarotes melno piparu
  • 1/2 citrona sula (pēc izvēles)
  • Svaigi pētersīļi, piparmētras, baziliks vai diļļu, smalki sakapāti
  • Citrona šķēles pasniegšanai

Cepti Vidusjūras dārzeņi

  1. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 220 grādiem.
  2. Sagriež visus dārzeņus vēlamajā lielumā, lai tie ir aptuveni vienāda izmēra, lai tie vienmērīgi izceptos, un liek tos lielā traukā, lai var samaisīt.
  3. Mazākā bļodiņā sajauc Floriol rapšu eļļu, ķiplokus, timiānu, oregano, citrona sulu, sāli un piparus. 
  4. Apmaisa dārzeņus ar eļļu.
  5. Izklāj dārzeņus uz cepamās pannas vienmērīgā slānī, lai tie nav pārāk blīvi kopā. Cep dārzeņus apmēram 30 līdz 35 minūtes vai līdz tie kļūst mīksti un sāk viegli apdegt malas, ik pēc 15 minūtēm apmaisot.
  6. Dekorē ar svaigiem garšaugiem un pasniedz siltus.