Medus cālis
Medus cālis
Floriol lietotāju mīļākās receptes
Sastāvdaļas
  • vistas filejas 3 gb.
  • 5 ēd.k. sojas mērces
  • 5 ēd.k. kartupeļu vai kukurūzas cietes
  • paliels sīpols
  • 500 gr. tomātu mērces
  • Floriol saulespuķu eļļa
  • 3.ēd.k. medus
  • sezama sēkliņas
  • rīsi

Medus cālis

PAGATAVOŠANA

  1. Vistas filejas sagriež garenos gabaliņos, ieliek bļodā un pievieno sojas mērci un kartupeļu (vai kukurūzas) cieti, visu samaisa.
  2. Kamēr gaļa kādu brīdi marinēsies, nomizo sīpolu un sagriež palielos gabaliņos un pagaidām atliek malā.
  3. Uz pannas lej Floriol saulespuķu eļļu apmēram 2 cm biezumā tā, lai tā pilnībā varētu apņemt vistas gabaliņus.
  4. Kad eļļa uzkarsusi, liekam iekšā daļu no vistas gabaliņiem, lai tie nesalīp kopā. Pēc kārtas apvāra visus filejas gabaliņus līdz brīdim, kad tie paliek brūni.
  5. Gatavos gabaliņus izliek uz papīra dvielīšiem, lai liekā eļļa notecinās.
  6. Kad visi gabaliņi ir apcepti un sausinās uz papīra, lielāko daļu no pannā esošās eļļas nolej, bet atlikušajā daļā ieber iekšā pirms tam sagrieztos sīpolus, apcep un, maisot, pievieno tomātu mērci, uzreiz arī 3 ē.k medus. Visu karsējot maisa, kamēr medus izkūst.
  7. Tad mērcei pievieno apceptos vistas gabaliņus, visu sajauc un dažas minūtes vēl pavāra.
  8. Brīdi pirms ņemšanas nost no uguns var piebērt sezama sēkliņas (pēc izvēles).
  9. Medus cālis lieliski saderēs ar rīsiem, kurus var novārīt kādā brīdī, kamēr gatavo vistas gaļu.

 

Paldies Kari Neljkin par iesūtīto recepti!