Siera kūka
Sastāvdaļas

Pamatnei:

Pildījumam:

  • 600 g biezpiena
  • 200 g mascarpone siera
  • 200 ml skāba krējuma
  • 100 g cukura
  • 2 olas
  • 1 tējkarote vaniļas cukura
  • 2 ēdamkarotes Floriol saulespuķu eļļas
  • 1 ēdamkarote citrona sulas
  • 1 ēdamkarote miltu

Siera kūka

Pamatnes sagatavošana:

  1. Sasmalciniet cepumus pēc iespējas smalkāk.
  2. Sajauciet cepumu drupatas ar Floriol saulespuķu eļļu un cukuru.
  3. Sablenderējiet, līdz masa ir vienmērīga.
  4. Ielieciet iegūto maisījumu kūkas formā un nospiediet to cieši, lai veidotos pamats.
  5. Lieciet formu ledusskapī, lai pamatne kļūtu stingra.

Pildījuma sagatavošana:

  1. Bļodā sajauciet biezpienu, mascarpone sieru un skābo krējumu līdz viendabīgai masai.
  2. Pievienojiet cukuru, olas, vaniļas cukuru, citrona sulu un Floriol saulespuķu eļļu.
  3. Samaisiet, līdz masa ir viendabīga.
  4. Pievienojiet miltus un vēlreiz samaisiet, lai iegūtu krēmīgu konsistenci.

Kūkas cepšana:

  1. Pārlejiet pildījumu uz sagatavotās pamatnes.
  2. Cepiet 170°C temperatūrā 45-50 minūtes, līdz kūka ir stingra un zeltaini brūna virspusē.
  3. Izslēdziet cepeškrāsni, atstājiet kūku 10 minūtes, tad izņemiet un atdzesējiet līdz istabas temperatūrai.
  4. Lieciet ledusskapī vismaz 2 stundas vai līdz pilnīgai atdzesēšanai.

Pasniegšana: Pirms pasniegšanas siera kūku var dekorēt ar svaigiem augļiem vai ogām pēc izvēles.