Siera kūka
Sastāvdaļas
Pamatnei:
- 200 g cepumi
- 100 g Floriol saulespuķu eļļas
- 2 ēdamkarotes cukura
Pildījumam:
- 600 g biezpiena
- 200 g mascarpone siera
- 200 ml skāba krējuma
- 100 g cukura
- 2 olas
- 1 tējkarote vaniļas cukura
- 2 ēdamkarotes Floriol saulespuķu eļļas
- 1 ēdamkarote citrona sulas
- 1 ēdamkarote miltu
Siera kūka
Pamatnes sagatavošana:
- Sasmalciniet cepumus pēc iespējas smalkāk.
- Sajauciet cepumu drupatas ar Floriol saulespuķu eļļu un cukuru.
- Sablenderējiet, līdz masa ir vienmērīga.
- Ielieciet iegūto maisījumu kūkas formā un nospiediet to cieši, lai veidotos pamats.
- Lieciet formu ledusskapī, lai pamatne kļūtu stingra.
Pildījuma sagatavošana:
- Bļodā sajauciet biezpienu, mascarpone sieru un skābo krējumu līdz viendabīgai masai.
- Pievienojiet cukuru, olas, vaniļas cukuru, citrona sulu un Floriol saulespuķu eļļu.
- Samaisiet, līdz masa ir viendabīga.
- Pievienojiet miltus un vēlreiz samaisiet, lai iegūtu krēmīgu konsistenci.
Kūkas cepšana:
- Pārlejiet pildījumu uz sagatavotās pamatnes.
- Cepiet 170°C temperatūrā 45-50 minūtes, līdz kūka ir stingra un zeltaini brūna virspusē.
- Izslēdziet cepeškrāsni, atstājiet kūku 10 minūtes, tad izņemiet un atdzesējiet līdz istabas temperatūrai.
- Lieciet ledusskapī vismaz 2 stundas vai līdz pilnīgai atdzesēšanai.
Pasniegšana: Pirms pasniegšanas siera kūku var dekorēt ar svaigiem augļiem vai ogām pēc izvēles.