Berlīneri, pildīti ar ievārījumu
Sastāvdaļas
  • 500 g milti
  • 50 g sviests
  • 7 g sausais raugs
  • 50 g pūdercukurs
  • 1 tējk. sāls
  • 2 lielas olas
  • 250 ml piens
  • 1/2 l Floriol rapšu eļļa
  • 50 g pūdercukurs garnēšanai
  • 300 g ievārījums

Berlīneri, pildīti ar ievārījumu

  1. Lielā bļodā ber miltus un pievieno tiem sviestu, kuru ar rokām iemīca miltos. Klāt liek arī raugu, pūdercukuru un sāli. 
  2. Atsevišķā traukā sakuļ olas kopā ar pienu, un pēc tam masu pievieno miltiem. Mīklu kārtīgi sajauc un tad ņem laukā no bļodas - liek uz ar miltiem izkaisītas virsmas un dūšīgi mīca aptuveni piecas minūtes, līdz mīkla ir pietiekami elastīga.
  3. Mīklas kukulīti ievieto ietaukotā bļodā, pārklāj ar ietaukota cepamā papīra sloksni, savukārt bļodu pārsedz ar tīru virtuves dvielīti un noliek siltā vietā, lai mīkla uzrūgst.
  4. Kad mīklas apjoms dubultojies, izņem to no bļodas un vēlreiz samīca - aptuveni divas minūtes.
  5. Mīklu sadala 16 vienādās daļās, katru no tām saveļ mazā, apaļā plācenītī. Gatavos plācenīšus kārto uz ieeļļotas cepamās pannas. Apsedz ar ietaukoto cepamo papīru un ļauj berlīneriem vēlreiz uzbriest.
  6. Dziļā katlā uzkarsē Floriol rapšu eļļu līdz aptuveni 180o C.
  7. Uzmanīgi liek berlīnerus karstajā eļļā pa trim, četriem vienā reizē un vāra aptuveni divas, trīs minūtes. Pēc tam apgriež otrādi un vāra vēl tikpat ilgi, līdz abas berlīnera puses ir vienā krāsā.
  8. Ar putu karoti ceļ berlīnerus laukā no eļļas un uzreiz pārkaisa ar pūdercukuru. Berlīnerus liek uz restītēm atdzist.
  9. Šo procesu atkārto, kamēr visi 16 berlīneri ir pagatavoti.
  10. Kad berlīneri atdzisuši pietiekami, lai tos varētu paņemt rokās, ķeras pie pildīšanas. Konditorejas šļircē vai tūtā pilda šķidru ievārījumu. Ja ievārījums šķiet par biezu, to liek bļodiņā un ar karoti samaisa, tādējādi sašķidrinot.
  11. Dur aso pildīšanas uzgali berlīnera sānā un iepilda tik daudz ievārījuma, līdz berlīnera virsma viegli paceļas. To atkārto ar visiem berlīneriem.

Ēdiet un cienājiet, kamēr berlīneri silti!