Sarkanā samta kūka
Sastāvdaļas
  • 175 g miltu
  • 3 ēdamkarotes kakao pulvera
  • 1 tējkarote sodas
  • 150 g pūdercukura
  • 2 olas
  • 150 ml Floriol rapšu eļļas
  • 150 ml paniņas
  • 2 ēdamkarotes sarkanās pārtikas krāsvielas

 

KRĒMAM:

  • 100 g mīksta sviesta
  • 250 g pūdercukura
  • 300 g mīkstā siera

Sarkanā samta kūka

  1. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180oC, ar ventilatoru līdz 160oC. Divas 18 cm cepamās formas izklāj ar cepamo papīru. Lielā bļodā kopā samaisa sausās sastāvdaļas. Sakuļ olas un pievieno eļļu un paniņas, tad iemaisa pārtikas krāsvielu, pēc tam iemaisa sausās sastāvdaļas. Puto ar elektrisko putotāju līdz izveidojas viendabīga mīkla.
  2. Sadala mīklu formiņās un cep 25-30 minūtes vai līdz tā gatava. Atdzesē.
  3. Lai pagatavotu glazūru, saputo sviestu un pūdercukuru līdz viendabīgai masai, tad iecilā mīksto sieru. Starp kūkas kārtām ieklāj glazūras kārtu un tad pārējo izmanto kūkas glazēšanai.