Garneles miso mērcē ar koriandru
Sastāvdaļas
Sastāvdaļas marinādei (4 porcijām)
- 1 ēdamkarote baltās miso pastas
- 1 ēdamkarote sojas mērces
- 1 ēdamkarote šķidra medus
- 1 citronzāles kāts, sagriezts 4 daļās
- 2 ķiploka daiviņas, sasmalcinātas
- 1 ēdamkarote sezama eļļas
- 1 mazs sarkanais čili, attīrīts no sēklām un sagriezts kubiņos
- svaigi malti melnie pipari
Sastāvdaļas garnelēm (4 porcijām)
- 500 g mizotas garneles
- 4 nemizotas karaliskās garneles ar čaumalām
- 2 ēdamkarotes Floriol saulespuķu eļļas
- ½ citrona, tikai sula
- ½ ķekara koriandra, sasmalcināta
- 2 gab pakčoja salāti, rupji sagriezti
Garneles miso mērcē ar koriandru
- Liek visas marinādes sastāvdaļas vidējā bļodā, apkaisa ar melnajiem pipariem un samaisa. Pievieno abu veidu garneles un samaisa, lai tās būtu kārtīgi pārklātas ar marinādi. Ieliek ledusskapī un ļauj marinēties 1 stundu vai ilgāk.
- Silda saulespuķu eļļu lielā pannā uz lielas uguns. Pievieno visas garneles un to marinādi un cep 3–4 minūtes līdz tās ir gatavas.
- Izņem citronzāli, pievieno citrona sulu, koriandru un pakčoja salātus un apcep 1 minūti.
- Servē salātus uz šķīvja.
Labu apetīti!