Franču sīpolzupa
Sastāvdaļas
  • 1 kg sīpolu
  • 3 ēdamkarotes Floriol saulespuķu eļļas
  • 2 glāzes vistas buljona
  • 1 glāze sausā baltvīna
  • 3 ķiploka daiviņas
  • 200 g siera
  • 1 ēdamkarote miltu
  • 1 bagete
  • sāls, pipari

Franču sīpolzupa

  1. Sīpolus sagriež plānos pusgredzenos.
  2. Dziļā pannā vai katlā uz nelielas uguns uzkarsē 3 ēdamkarotes Floriol saulespuķu eļļas, pievieno sīpolus un cep, līdz tie kļūst mīksti un sāk veidoties zeltains tonis.
  3. Pievieno sasmalcinātas ķiploka daiviņas, sāli, piparus un timiāna zariņus.
  4. Samazina uguni un sautē aptuveni 30 minūtes, ik pa laikam apmaisot.
  5. Pielej vīnu un vēl dažas minūtes pasautē.
  6. Zupā iemaisa miltus un pakarsē 2–3 minūtes.
  7. Nobeigumā visu pārlej ar buljonu un vāra uz lēnas uguns 20 minūtes, pēc tam timiāna zariņus izņem.
  8. Gatavo zupu lej karstumizturīgās bļodiņās, pa virsu kārto apgrauzdētas bagetes šķēlītes, kuras bagātīgi pārkaisa ar sieru.
  9. Bļodiņas liek 200 °C karstā cepeškrāsnī un cep, līdz siers izkusis.

Lai tik pat gardi kā Francijā!