Franču sīpolzupa
Sastāvdaļas
- 1 kg sīpolu
- 3 ēdamkarotes Floriol saulespuķu eļļas
- 2 glāzes vistas buljona
- 1 glāze sausā baltvīna
- 3 ķiploka daiviņas
- 200 g siera
- 1 ēdamkarote miltu
- 1 bagete
- sāls, pipari
Franču sīpolzupa
- Sīpolus sagriež plānos pusgredzenos.
- Dziļā pannā vai katlā uz nelielas uguns uzkarsē 3 ēdamkarotes Floriol saulespuķu eļļas, pievieno sīpolus un cep, līdz tie kļūst mīksti un sāk veidoties zeltains tonis.
- Pievieno sasmalcinātas ķiploka daiviņas, sāli, piparus un timiāna zariņus.
- Samazina uguni un sautē aptuveni 30 minūtes, ik pa laikam apmaisot.
- Pielej vīnu un vēl dažas minūtes pasautē.
- Zupā iemaisa miltus un pakarsē 2–3 minūtes.
- Nobeigumā visu pārlej ar buljonu un vāra uz lēnas uguns 20 minūtes, pēc tam timiāna zariņus izņem.
- Gatavo zupu lej karstumizturīgās bļodiņās, pa virsu kārto apgrauzdētas bagetes šķēlītes, kuras bagātīgi pārkaisa ar sieru.
- Bļodiņas liek 200 °C karstā cepeškrāsnī un cep, līdz siers izkusis.
Lai tik pat gardi kā Francijā!