Kāpostu tīteņi
Sastāvdaļas
Tīteņiem:
- 1 kāpostgalva
- 2 ēdamkarotes miltu
- 1/2 glāze skābā krējuma
- 2 ēdamkarotes tomātu pastas
- Floriol rapšu eļļa
Pildījumam:
- 500 g jauktas maltās gaļas
- 1/2 glāze rīsu
- 1 sīpols
- sāls, pipari
Kāpostu tīteņi
- Kāpostam izgriež kacenu, noņem virsējās lapas un liek verdošā sālsūdenī.
- Tās lapas, kas kļuvušas mīkstas, uzmanīgi noņem. Lapu biezās stiegras izdauza vai izgriež.
- Gatavo pildījumu. Izvāra rīsus, smalki sagriež sīpolu. Sajauc tos ar malto gaļu, pievieno sāli, piparus.
- Masu liek uz kāposta lapām, cieši satin un eļļā apcep.
- Pārliek katlā vai dziļā pannā. Tomātu pastu izšķīdina ūdenī, kam pievienoti sāls un pipari. Ar to pārlej tīteņus tā, lai tie būtu pārsegti. Uzliek vāku un sautē 40-50 minūtes.
- Gatavos tīteņus no šķidruma izņem un gatavo mērci. 1/2 glāzē ūdens izšķīdina miltus, ko kopā ar krējumu pievieno mērcei. Uzkarsē un pārlej tīteņiem.
Lai labi garšo!