Kāpostu tīteņi
Sastāvdaļas

Tīteņiem:

  • 1 kāpostgalva
  • 2 ēdamkarotes miltu
  • 1/2 glāze skābā krējuma
  • 2 ēdamkarotes tomātu pastas
  • Floriol rapšu eļļa

 

Pildījumam:

  • 500 g jauktas maltās gaļas
  • 1/2 glāze rīsu
  • 1 sīpols
  • sāls, pipari

Kāpostu tīteņi

  1. Kāpostam izgriež kacenu, noņem virsējās lapas un liek verdošā sālsūdenī.
  2. Tās lapas, kas kļuvušas mīkstas, uzmanīgi noņem. Lapu biezās stiegras izdauza vai izgriež.
  3. Gatavo pildījumu. Izvāra rīsus, smalki sagriež sīpolu. Sajauc tos ar malto gaļu, pievieno sāli, piparus.
  4. Masu liek uz kāposta lapām, cieši satin un eļļā apcep.
  5. Pārliek katlā vai dziļā pannā. Tomātu pastu  izšķīdina ūdenī, kam pievienoti sāls un pipari. Ar to pārlej tīteņus tā, lai tie būtu pārsegti. Uzliek vāku un sautē 40-50 minūtes.
  6. Gatavos tīteņus no šķidruma izņem un gatavo mērci. 1/2 glāzē ūdens izšķīdina miltus, ko kopā ar krējumu pievieno mērcei. Uzkarsē un pārlej tīteņiem.

Lai labi garšo!