Sēņu biezzupa
Sastāvdaļas
- 6 ēdamkarotes Floriol saulespuķu eļļas (3 sīpolu apcepšanai un 3 pašās beigās sēņu apcepšanai)
- 1 liels nomizots un mazos kubiņos sagriezts dzeltenais sīpols
- 4 smalki sagrieztas ķiploka daiviņas
- 1 kg notīrītu un sagrieztu svaigu gaileņu vai baraviku
- ½ glāze universālu miltu
- ¾ vistas buljona kubiņa, kas izšķīdināts 2,8 litros ūdens
- 1 ½ glāzes bieza saldā krējuma
- 3 ēdamkarotes smalki maltu svaigu pētersīļu
- 1 ēdamkarote smalki malta svaiga timiāna
- jūras sāls un pipari pēc garšas
Sēņu biezzupa
- Ielej Floriol saulespuķu eļļu lielā katlā, uz lēnas uguns kārtīgi apcep sīpolus līdz tie ir zeltaini brūni (aptuveni 30 minūtes).
- Pēc tam iemaisa ķiplokus un cep 1 – 2 minūtes vai līdz ir jūtama to smarža.
- Pieber sēnes un sautē augstā temperatūrā 15-20 minūtes vai līdz sēnes ir gatavas. Bieži apmaisa.
- Iemaisa miltus, pēc tam ielej vistas buljonu un uzvāra zupu. Tai jābūt biezai.
- Zupu kārtīgi sablenderē līdz viendabīgai masai.
- Pašās beigās pievieno saldo krējumu, zaļumus, sāli un piparus un vēlreiz visu kārtīgi sablenderē.
- Eļļā apcep sēnes ar sāli, pipariem un pētersīļiem. Tās uzber pa virsu, pasniedzot zupu.