Kraukšķīgās kartupeļu nūjiņas ar sieru
Sastāvdaļas
Sastāvdaļas 24 nūjiņām
- 3 kartupeļi, vārīti un sagriezti kubiņos
- ½ glāzes skābā krējuma (115 g)
- ¼ glāzes sīpola (25 g), kubiņos
- ¼ glāzes bekona (55 g), kubiņos
- 1 tējkarote sāls
- ½ tējkarotes piparu
- 1 bloks Čedaras siera, sagriezts salmiņos
- Floriol rapšu eļļa cepšanai
- Milti, rīvmaize un olas panējumam
Kraukšķīgās kartupeļu nūjiņas ar sieru
- Lielā bļodā samaisi vārītus kartupeļus, skābo krējumu, sīpolu, bekonu, sāli un piparus. Sastāvdaļas maisa, līdz lielākā daļa kartupeļu ir ieguvusi biezeņa konsistenci.
- Sagriez sieru aptuveni 6 mm salmiņos. Ņem karoti kartupeļu un izveido bumbiņu. Vidū liec siera salmiņu un aptini kartupeli ap sieru, līdz tas ir vienmērīgi pārklāts.
- Apviļā izveidotās nūjiņas miltos, olā un rīvmaizē.
- Cep eļļā, kas uzkarsēta 180 °C temperatūrā 3 minūtes vai līdz nūjiņas kļuvušas zeltaini brūnas.
- Izceptās nūjiņas uzliec uz papīra dvieļa, lai notek liekā eļļa.