Kraukšķīgās kartupeļu nūjiņas ar sieru
Sastāvdaļas

Sastāvdaļas 24 nūjiņām

  • 3 kartupeļi, vārīti un sagriezti kubiņos
  • ½ glāzes skābā krējuma (115 g)
  • ¼ glāzes sīpola (25 g), kubiņos
  • ¼ glāzes bekona (55 g), kubiņos
  • 1 tējkarote sāls
  • ½ tējkarotes piparu
  • 1 bloks Čedaras siera, sagriezts salmiņos
  • Floriol rapšu eļļa cepšanai
  • Milti, rīvmaize un olas panējumam

Kraukšķīgās kartupeļu nūjiņas ar sieru

  1. Lielā bļodā samaisi vārītus kartupeļus, skābo krējumu, sīpolu, bekonu, sāli un piparus. Sastāvdaļas maisa, līdz lielākā daļa kartupeļu ir ieguvusi biezeņa konsistenci.
  2. Sagriez sieru aptuveni 6 mm salmiņos. Ņem karoti kartupeļu un izveido bumbiņu. Vidū liec siera salmiņu un aptini kartupeli ap sieru, līdz tas ir vienmērīgi pārklāts.
  3. Apviļā izveidotās nūjiņas miltos, olā un rīvmaizē.
  4. Cep eļļā, kas uzkarsēta 180 °C temperatūrā 3 minūtes vai līdz nūjiņas kļuvušas zeltaini brūnas.
  5. Izceptās nūjiņas uzliec uz papīra dvieļa, lai notek liekā eļļa.