Krāsainie salāti ar mango
Sastāvdaļas
- 1/2 neliels sarkanais kāposts
- 1 neliels Ķīnas kāposts
- 90 g salātu maisījums
- 1 sauja zirņu dīgsti
- 1 mango
MĒRCEI
- 4 ēdamkarotes Floriol rapšu eļļa
- 4 ēdamkarotes apelsīnu sulas
- 2 ēdamkarotes sarkanvīna etiķis
- 1 ēdamkarote medus
- sāls pēc garšas
Krāsainie salāti ar mango
- Sarkano kāpostu un Ķīnas kāpostu sarīvē vai smalki sagriež ar nazi. Mango nomizo, izņem kauliņu, sagriež mīkstumu daiviņās.
- Ielej stikla burciņā Floriol rapšu eļļu, pievieno visas pārējās sastāvdaļas. Burciņai aizskrūvē vāku un sakrata, līdz iegūta viendabīga, emulsijas konsistences mērce.
- Kāpostus liek bļodā, pievieno salātu maisījumu un mango daiviņas, visu pārlej ar mērci un apmaisa.
- Pārkaisa salātus ar dīgstiem un pasniedz. Labu apetīti!