Grieķu salāti
Sastāvdaļas
- 2 salātu lapas
- 3 tomāti vai 10-12 ķirštomātiņi
- 2 gurķi
- 1 sarkanais sīpols
- dažas svaigas bazilika lapas
- 80 g melno olīvu
- 50 g fetas siera
- 2 ēd.k. Floriol eļļa ar čili, baziliku un tomātiem
- sāls pēc garšas
Grieķu salāti
- Salātu lapas saplēš lielos gabalos un izklāj bļodas apakšā.
- Sīpolus sagriež gredzenos.
- Tomātus blanšē (tomātā ar spicu nazi sadur daudzus mazus caurumus, ar karoti uz 5 sek. ieliek vārošā ūdenī, tad uzreiz aukstā ūdenī un nomizo). Blanšētos tomātus sagriež lielos gabalos.
- Gurķi nomizo un iztīra no viduča visas sēkliņas, sagriež lielos gabalos.
- Tomātus, sīpolus, gurķus kārto uz salāta lapām. Pievieno olīvas un bazilika lapas.
- Aplej ar Floriol eļļu ar čili, baziliku un tomātiem, pārkaisa ar sāli. Pa virsu liek fetas sieru.
Lai labi garšo!