Pildītas paprikas
Sastāvdaļas
- 8 – 10 gab. paprikas
- 400 g jebkādas maltās gaļas
- 200 g novārītu rīsu
- 150 g krējuma
- 150 g tomātu mērces vai kečupa
- 200 g burkānu
- 2 lieli sīpoli
- sāls, pipari pēc garšas
- Floriol rapšu eļļa
Pildītas paprikas
- Sīpolus smalki sagriež, burkānus sarīvē.
- Pusi no sasmalcinātajiem sīpoliem apcep uz pannas Floriol rapšu eļļā, tad pievieno pusi burkānu un visu apcep.
- Atsevišķā traukā sajauc rīsus ar malto gaļu, tiem pievieno apceptos sīpolus un burkānus.
- Pievieno sāli un piparus pēc garšas, visu kārtīgi samaisa.
- Paprikām nogriež cepurītes un izgrebj vidiņus, lai veidojas trauciņi. Paprikas piepilda ar sagatavoto pildījumu.
- Trauciņā sajauc krējumu ar tomātu mērci.
- Lielā katlā, kurā gatavosies visas paprikas, liek atlikušos neapceptos sīpolus un burkānus.
- Pievieno sagatavoto krējuma un tomātu mērces maisījumu. Visu kārtīgi samaisa.
- Virsū uz mērces liek cieši blakus citu citai liek pildītās paprikas ar pildījumu uz augšu.
- Katliņā ielej ūdeni (apmēram paprikām līdz vidum) un uz vidējas uguns sautē zem vāka apmēram 40 minūtes.
- Paprikas pasniedz ar mērcīti, kurā tās gatavojās. Var pievienot krējumu.
Izbaudam sezonālās garšas!