Pildītas paprikas
Sastāvdaļas
  • 8 – 10 gab. paprikas
  • 400 g jebkādas maltās gaļas
  • 200 g novārītu rīsu
  • 150 g krējuma
  • 150 g tomātu mērces vai kečupa
  • 200 g burkānu
  • 2 lieli sīpoli
  • sāls, pipari pēc garšas
  • Floriol rapšu eļļa

Pildītas paprikas

  1. Sīpolus smalki sagriež, burkānus sarīvē.
  2. Pusi no sasmalcinātajiem sīpoliem apcep uz pannas Floriol rapšu eļļā, tad pievieno pusi burkānu un visu apcep.
  3. Atsevišķā traukā sajauc rīsus ar malto gaļu, tiem pievieno apceptos sīpolus un burkānus.
  4. Pievieno sāli un piparus pēc garšas, visu kārtīgi samaisa.
  5. Paprikām nogriež cepurītes un izgrebj vidiņus, lai veidojas trauciņi. Paprikas piepilda ar sagatavoto pildījumu.
  6. Trauciņā sajauc krējumu ar tomātu mērci.
  7. Lielā katlā, kurā gatavosies visas paprikas, liek atlikušos neapceptos sīpolus un burkānus.
  8. Pievieno sagatavoto krējuma un tomātu mērces maisījumu. Visu kārtīgi samaisa.
  9. Virsū uz mērces liek cieši blakus citu citai liek pildītās paprikas ar pildījumu uz augšu.
  10. Katliņā ielej ūdeni (apmēram paprikām līdz vidum) un uz vidējas uguns sautē zem vāka apmēram 40 minūtes.
  11. Paprikas pasniedz ar mērcīti, kurā tās gatavojās. Var pievienot krējumu.

Izbaudam sezonālās garšas!