Ribiņas
Sastāvdaļas
- 1 kg cūkgaļas ribiņas
- 2 ķiploku daiviņas
- sāls
- 100 gr bārbekjū mērces
- 1 karote medus
- 3 ēd. k. Floriol saulespuķu eļļas
- daži rozmarīna zariņi (var arī nelikt)
Ribiņas
PAGATAVOŠANA
- Gaļu nomazgā un ieliek dziļā traukā.
- Ķiploku izspiež caur ķiplokspiedi vai sarīvē.
- Ķiplokiem pievieno 100 g bārbekjū mērces, 1 medus karoti, 3 ēd. k. Floriol saulespuķu eļļas, marinādi apmaisa un pārlej pāri gaļai.
- Gaļu ar marinādi atstāj marinēties uz visu nakti vai dienas garumā, ja iemarinē no rīta.
- Gaļu liek formā, kurā ieklāta follija un liek cepeškrāsnī uz 200 grādiem un cep pusotru stundu, tad ņem nost foliju un pacep vēl 10-15 minūtes.
Ribiņas var arī cept eļļā uz pannas.
Paldies Vova JE par iesūtīto recepti.