Garšaugu eļļa
Sastāvdaļas

Garšaugu eļļa

  1. Gatavojot garšaugu eļļu, vislabākā izvēle būs neitrālas garšas eļļa, piemēram Floriol rapšu eļļa. 
  2. Eļļu papildini ar svaigiem garšaugiem pēc savas izvēles, kas pirms pievienošanas ir rūpīgi nomazgāti un nožāvēti. 
  3. Visu sasmalcini ar blenderi, nokās un pildi neliela izmēra traukos un ledusskapī glabā ne ilgāk kā 2 nedēļas.
  4. Ja ir pār­lie­cī­ba, ka eļ­ļa tie­šām iz­lie­to­sies īsā lai­ka sprī­dī, pu­de­lē vari ie­likt un at­stāt svai­gu garš­au­ga za­ri­ņu – iz­ska­tī­sies ļo­ti de­ko­ra­tī­vi.
  5. Mīkstos garšaugus eļļā var sasaldēt ledus kubiņos, ko vēlāk varēsi pievienot zupām, sacepumiem u.c.