Garšaugu eļļa
Sastāvdaļas
- 200 g Floriol rapšu eļļa
- 100 g garšaugu pēc savas izvēles
Garšaugu eļļa
- Gatavojot garšaugu eļļu, vislabākā izvēle būs neitrālas garšas eļļa, piemēram Floriol rapšu eļļa.
- Eļļu papildini ar svaigiem garšaugiem pēc savas izvēles, kas pirms pievienošanas ir rūpīgi nomazgāti un nožāvēti.
- Visu sasmalcini ar blenderi, nokās un pildi neliela izmēra traukos un ledusskapī glabā ne ilgāk kā 2 nedēļas.
- Ja ir pārliecība, ka eļļa tiešām izlietosies īsā laika sprīdī, pudelē vari ielikt un atstāt svaigu garšauga zariņu – izskatīsies ļoti dekoratīvi.
- Mīkstos garšaugus eļļā var sasaldēt ledus kubiņos, ko vēlāk varēsi pievienot zupām, sacepumiem u.c.